Author Archives: Firdaus Azizi

About Firdaus Azizi

Android Die Hard Fan. Gadget Lover. Facebook Marketer. Blogger. Father. Husband.

Petua Mengandung

Bismillah wa Alhamdulillah

Bercakap tentang mengandung, it can be a senstitive issue to some women. Saya sendiri pernah sedikit stress bila tak bunting pelamin. Hohoho. Tapi saya tak pernah berdoa untuk mengandung cepat-cepat, sebab saya faham dan tahu Allah tahu masa yang sesuai. Dan kita sebagai manusia ni, kadang main minta je, kita tak tahu apa yang Allah tahu.

But alhamdulillah saya pregnant baby Muhammad 3 months after nikaah ^_^

Rupa Clear Blue Pregnancy test masa memula pregnant Muhammad :')

Continue reading


Self Sleeping Muhammad

Alhamdulillah sekarang Muhammad dah pandai self sleep. Tak perlu dodoi2 dah untuk tidur.

Nih salah satu gaya tidur freestyle Muhammad selepas mandi tengah hari. Comel kan anak kami? Hehe… (masuk bakul, angkat sendiri).

Owh, in a few minutes, we will be on our back to Kerteh. Dah 2 minggu merantau sana sini. Tak sure seronok ke idak. Yang confirm, cam meletihkan la. Hu~

Looking back to arrive safely in Kerteh. Cuma yang cam tak best, esok dah kerja. Aduih~


Tertidur Keletihan

Muhammad tertidur keletihan setelah jauh mengembara 😉 Sangat comel! Especially dengan baju chinese style yang dibelikan oleh Tok Ummi nya. Hehe…

Love you my dear son!!!

P/s – Ummi & Muhammad dah tidur… Abi nya tengah explore WordPress via email. Apada~


From Perlis to Shah Alam

Alhamdulillah selamat kembali ke Shah Alam. Letihnya mandu from Perlis to Shah Alam. Ada la dalam 7-8 jam. Ramai betul manusia di jalanan. Tak sangka hari Jumaat pun dah ramai yang balik ke rumah. Cuti masih berbaki 2 hari kot~

Anyway, nak share a few photos taken from Perlis to Shah Alam 🙂


Muhammad’s First Surah

 

Bismillah wa Alhamdulillah
Dah lamaa la nk post tentang Muhammad recite his first surah, tp asek x berkesempatan :PAlhamdulillah dpt capture video Muhammad recite surah al-ikhlas, after his Abiy! 😀 Sila abaikan suara mak muhammad yg over excited tu ye T_T

Continue reading


>DIY Sling

>

Kami blm dpt our free stroller 😦 tp tingin jalan2.

The nite b4 we went to KL, we decided to buy kain utk buat simple sling.

We went to kamdar mesra mall, and alhamdulillah found corak yg bkenan di hati.

3meter kain dh cukup snanye. Cara m'buat sling ni leh gugel 'make a sheet a sling + youtube' sy xreti yet nk paste video dlm blog 😛

Alhmdulillah the sling helped ms browse buku kat kinokuniya. Ms tu hubby ada presentation. Xde la lenguh tgn nk dukung. Alhmdulillah I even managed to breastfeed muhammad smbil jalan2 browse buku 😉

Tapi nk blaja lebih, cara2 utk pakai sling. Takat ni alhmdulillah kalau posisi baby baring, ok. Tp kalau posisi lain tu, masih kekok utk guna sling ni.


>First Day Without Abiy

>

Pics of our sweetheart, abiy ke miri for 2 days utk workshop & meeting.

Nx time if ada duit kite join abiy outstation wherever he is needed ek 😉

Sent using MyCedar Sony Ericsson