Ulat Buku

Bismillah wa Alhamdulillah.

Wahhh, pesta buku is coming near!! πŸ˜€

End of April banyak event menarik kat KL~ kenape KL jauh sangat ye, bile ECER nk siap so that pi balik kerteh-kl wont take 5 -6 hours~~

sorry takΒ  join alumni UTP ziarah UTP on 22 April..

πŸ˜€

April ni ada macam2 event..

15-17 April : Smart Kids Expo, KL
mungkin xdpt pi sebab skarang hubby xbyk miting kat KL…..

22April – 1 Mei : Pesta Buku Antarabangsa, PWTC
harus pegi!! πŸ˜€ harap x sesak lah

23 April : Great Cloth Diaper Change, Puchong

mahu usha if ada pengusaha cloth diapers(CD) buat sale- kot la dapat bli CD 20inggit ke, 10 inggit, kan ke besttt! and oso nk usha organic stuff. ~

Mari kite tengok promosi untuk ulat buku, April 2011 πŸ˜€

MPH Promotion


23 April adalah World Book Day! Heh. Ada jugak ek World Book Day. MPH buat promotion- sape tukar profile pic FB gambar MPH World Book Day, nanti dapat free 1 buku πŸ˜€Β  Tapi berdasarkan cabutan bertuah laa~ -___- Takat ni saye lom dapat..

 

  • 105 Anniversary, 1 March – 13 June 2011

Bersempena dengan anniversary MPH yg ke 105 tahun, MPH offer discounted books, from 30% until 70%! pun ada. Tapi on selected books sahaja lah, dan utk MPH members only. Takat ni, most of buku Muhammad adalah yg ada discounted price. Hehe. Tapi rest assured, buku2 ni sume bukan macam second -hand book, sume looks new, feel new πŸ™‚

 

Note the 50% sticker, Huhu

 

Up to 40% discount, again, on selected books only -___-

special reminder for me πŸ˜€

– 20% off on selected children book

– up to 20% for pregnancy and childcare books

 

 

Kinokuniya Promotion, until 30 April 2011

  • Selected 300 Gems of the Months – 25% discount until 30th April, or while stocks last
  • Thank you gesture – setiap pembelian RM50, customer akan dapat 1 stamp. Kalau customer dapat kumpul 10 stamps by 31st October, customer akan dapat rebate voucher RM50! πŸ˜€

Erm.., tp byk juge kena belanja tu..

 

 

Popular Promotion

Saye tak berape prefer pi Popular sebab jarang dapat jumpe buku se best MPH. Hehe. Tapi bila dok kerteh ni, itu saja lah kedai buku yg ada. And alhamdulillah byk juge buku yg menarik. Takat ni selalu dapat 20% off, sebab hubby ada kad popular. Kalau takde sales offer, dapat 10% off je.

Popular April Offer:

 

 

Bukuonline2u, 4 April 2011 – 10 April 2011

Ni salah satu penjual buku online kat FB. Banyak buku agama.

  • 1 buku – diskaun 10%
  • 2 buku – diskaun 15%
  • Belian RM 100.00 ke atas – diskaun 20%
  • Belian RM 500 ke atas – diskaun 25%
  • Belian RM 1,000 ke atas – diskaun 30%

 

 

Payless Books Warehouse Sale– 8-10 April

Derang ni xde permanent shop, just buat warehouse kat mana2. Pernah sekali pegi payless warehouse sale. Buku memang teramat murah. dari RM5! But…..

Nak mencari buku tu payah~ Dia susun buku tak ikut genre.

Memang ada section for kids, cooking, non-fiction, fiction. Tapi yang tak bestnya, buku parenting bercampur lah dgn biography dgn politic ngan motivational book. Adeihhh~ Pening mau mencari.

Dan buku kanak2 pun memang bercampur-campur- buku baby campur ngan buku toddler. Tak macam kedai buku biasa la. Kalau orang yg kesabaran tinggi nk cari buku plus book lover, sangat2 lah di rekemenkan utk datang warehouse sale ni.

 

 

Times Bookfair, 31 March – 10 April 2011

Oh yang ni tak pernah pergi. Biasa pegi MPH, Kinokuniya, kedai buku kat Jalan Tunku Abdul Rahman. Kalau ada masa, boleh lah kitorg tingin nak jenguk2. Hehe.

Offer discount up to 90%! and 30% of new release books! Oh cambest! Tapi yg saye kesah kan, parenting book and buku for babies, adekah dapat discounted price juge? πŸ˜‰

 

 

Alimkids Bookshop

Bookshop at 34-2 USJ 9/5Q, Subang Business Centre, 47610 UEP Subang Jaya, 10am – 6pm, Monday until Saturday

Ini tak sure ada sale ke tak. But their books are must to buy books. Hehe. Sebab buku-buku alimkids cam islamic. I had at first nak tulis buku utk baby- I contacted alimkids. Turn out, they actually offer lotsa books tapi hanye available at their stores la. Kalau kat MPH or Popular, seriously sy tak pernah jumpe buku yg best. And surely, I’d love to belek2 first the books, rather than tengok je online trus nak bli. Risau tak menepati citarasa πŸ˜› Buku pun bukan murah kan πŸ˜‰

 

 

Takat ni tu je lah yg saye aware. Simpan duit untuk Book Fair nanti. And oso sequences of baby,kids and parenthood expo. Whoaaaa~ Dan kalau beli buku jgn lupe simpan resit, boleh claim tax exemption! Hehe. Untuk year 2010, resit buku kami exceed 1k! Alaa, ms tu keje, dkt ngan kino lak, rajin lebih sket la bli buku πŸ˜› Sape2 rase nk lebihan book receipt kami tu, btau lah ek πŸ™‚

 

Mari ramai2 ber ‘ulat buku’ di Pesta Buku KL! πŸ˜€

Advertisements

About Khadeejah Hasmad

Saya Khadeejah, pengedar sah vitamin semulajadi Shaklee. Saya merupakan seorang suri rumah sepenuh masa dan juga WAHM (Working at Home Mother). View all posts by Khadeejah Hasmad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: