Petua Mengandung

Bismillah wa Alhamdulillah

Bercakap tentang mengandung, it can be a senstitive issue to some women. Saya sendiri pernah sedikit stress bila tak bunting pelamin. Hohoho. Tapi saya tak pernah berdoa untuk mengandung cepat-cepat, sebab saya faham dan tahu Allah tahu masa yang sesuai. Dan kita sebagai manusia ni, kadang main minta je, kita tak tahu apa yang Allah tahu.

But alhamdulillah saya pregnant baby Muhammad 3 months after nikaah ^_^

Rupa Clear Blue Pregnancy test masa memula pregnant Muhammad :')

Continue reading


We are moving to blogspot.com

Bismillah wa Alhamdulillah

Kami akan move out to blogspot! Haha. Sebab apa? Sebab wordpress tak cool~ Antara contoh ke tak cool’ an wordpress adelah:

 

  • tak boleh insert link yg ada perkataan everydayonsales- nanti automatik blog kite akan di suspend
  • tak boleh add ape2 pun jenis ads. kalau nak juge letak free, kena split 50-50 ngan wordpress T___T
  • tak boleh insert video dari facebook. youtube boleh, google boleh, tp facebook yg org meluas guna ni, tak boleh pulak
  • dah la nk import pun satu hal- kami import entry satu-satu secara manual T______T

 

kesimpulannye, sebelum ter encounter lagi mnde2 yg pelik2, lebih baik kami move out semula ke blogspot. Huhu. Oh kami tak de plan nak .com lagi. Updet blog pun jarang2 :P  Tengoklah 10 tahun akan datang ke. Hehe.

Jemput semua ke blogspot kami di www.diaryofmuhammad.blogspot.com😀


Ulat Buku

Bismillah wa Alhamdulillah.

Wahhh, pesta buku is coming near!!😀

End of April banyak event menarik kat KL~ kenape KL jauh sangat ye, bile ECER nk siap so that pi balik kerteh-kl wont take 5 -6 hours~~

sorry tak  join alumni UTP ziarah UTP on 22 April..

😀

April ni ada macam2 event..

Continue reading


Muhammad’s Eye- Hand Coordination

Subhanallah, dh  lama tak menulis di blog. Ingat nak tulis pasal vaccine, tapi belum habis2 lagi study.

Hari ni, nk cerita pasal Muhammad dh berjaya achieve great eye- hand coordination control! Bagi seorang bayi, it is a huge thing, ok. Ape tu eye- hand coordination? Ability baby utk control tangan dia. Before ni, baby tak tahu pun dia ada tgn, so tgn baby adalah x aktif mana. Bila dia dh tahu dia ada tgn, tgn dia mula pukul sana sini, but dia blm reti control sepenuhnye.


Continue reading


Stem Cell

Mase pregnant, we used to terjumpe dgn byk brochure stem cell company. Briefly tahu lah ape kepentingan stem cell, tp tak de lah rase cam ‘ohhhh nk kena subscribe ni!’. But tetibe satu hari mase cek – up bulanan, ternampak brochure yg lain dari yg lain. Hehe. Brochure tu nmpk lebih childish, babyish, more frenly. And I picked up the brochure sbb nampak menarik. Kuasa brochure design~~


Tak sangka lak agent company tu tgh dok borak ngan nurse2 berdekatan. Trus agent tu asked me if I’d like to listen for her explanation ttg the company. Tak perlu sucscribe kalau tak mahu, just listen je dia nk citer apa. Hehe. Pandai agent ni. And at last we agreed to subscribe with the company. We didn’t do much study masa tu, agent tu sgt pandai convince😛 Hohoho.


Mase tu company tu tgh on promotion, bygkan, we only need to pay RM 3K++ (company lain kna byr 5k++ ok~) and dpt stroller combi pulak as free gift! Plus, takyah bayar annual fee sampai umur Muhammad 21 tahun! Huhu, sape tak kelabu mate kan😉

Continue reading


3-months Muhammad

Bismillah wa Alhamdulillah.

Kalau kira ikut bulan islam, Muhammad dah more or less 3 bulan 20 hari. Kiraan sebulan 30 days. Tapi kalau ikut kalender Masihi, Muhammad dh more or less 3 bulan 15 hari.

 

@Mutiara Johor Bharu

 

What has he achieved? Lots😀 But I’d rather let him enjoy his babyhood rather than rushing him to achieve sumthing.A well rounded child derived from a contented childhood😉

Continue reading


Saya Mahu Tunjuk Ajar Pn Halimahton dari Learnerade.com

Saya mahu Muhammad menjadi sehebat Muhammad Al-Fateh, menjadi ketua negara dan mampu menakluk negara besar pada usia  remaja. Saya juga mahu Muhammad menjadi pemimpin negara sehebat Umar Abdul Aziz, di mana semua rakyat nya menikmati kemakmuran dan hasil negara. Sehingga kan  tiada rakyat lagi yang layak untuk menerima zakat. Saya mahu permata hati saya mempunyai akhlak yang sempurna, sesempurna yang mulia Muhammad s.a.w, kelembutan dan sikap berlemah lembut dengan semua manusia dan haiwan, yang membuatkan seisi dunia menangisi pemergiannya tatkala dia menghembus nafas terakhir.

Continue reading


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.